B. Solananthera


Flor de la B. Solananthera.

Creix tan fàcilment com  l’heura. A finals de l’hivern i principis de primavera floreix amb flors arraïmades, penjant de les aixelles de les fulles de color blanc amb el centre vermell, d’ací el sobrenom de “cor brasiler”, fragants amb un perfum semblant a la flor de taronger. Com que les dues flor de la planta ( masculines i femenines) estan obertes al mateix temps, pot auto-pol·linitzar-se.

Aquesta begònia va ser trobada en estat salvatge al Brasil, ja el 1859. Es classifica com a rampant. Les fulles verdes en forma de cor d’uns cinc centímetres de longitud en tiges rastreres.

Cal pinzar els brots de les puntes per obtenir un creixement més harmonios. El millor moment per esqueixar-la és immediatament després de la floració.

Fulles de la B. Solananthera.

CONREU:

El conreu d’aquesta planta és similar al de gairebé totes les del seu  gènere, terra solta i reg espaiat, convé que la terra estiga eixuta per tornar a regar.  Com que floreix a finals de l’hivern ens diu que necessita periodes de llum més curts, per la qual cosa si és conreada a l’hivernacle  caldrà acurtar el temps de la il·luminació per fer-la florir.

És ideal per conrear-la en testos penjats.

PROGÈNIE:

Com a parent Femení:

B. Akafuji,  B. Anmitsuhime,  B. Far Out,  B. Fragrant Beauty, B. Fragrant Pink, B. Pink Chaser, B. Salmon Cascade,  B. (solananthera x radicans), B. Splotches, B. Margaret P. Holmes, B. Paul Coulat, B. Peppermint BonBon, B. Potpourri, B. Francerna, B. Shirofuji, B. Sierra Lorraine .

Com a parent masculí:

 B. Donald Duck,  B. Easter Parade, B. Goldie Frost,  B. Inca Princess,  B. Little Winky,  B. (radicans x solananthera),  B. Sirofuji,  B. Tiny Gem,  B. Wanderer,  B. Sunshower,  B. First Love,  B. Golden Frost, B. Sweet Dreams.

 

Anuncis

, , , , ,

 1. #1 by Juan on Octubre 23, 2012 - 7:02 pm

  Josep, la foto de la flor te ha salido perfecta, es muy bonita. Supongo que será de Dibleys como las mías. Saludos. Juan.

  • #2 by begonies on Octubre 23, 2012 - 8:03 pm

   Hola Juan!, muchas gracias, pero la foto la he tomado de internet, yo tengo la begonia, como tú dices de Dibley’s, pero no me ha florecido todavia, he entrado en tu blog para ver si tú tenias la foto con flor, pero tampoco, hehe.
   Saludos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: